Dr.Pasha: Iz Bosne i Hercegovine u Arapske zemlje Perzijskog zaljeva

Biznis
Dr.Pasha: Iz Bosne i Hercegovine u Arapske zemlje Perzijskog zaljeva
Bosanskohercegovačka kompanija Dr.Pasha – proizvodnja 100% prirodnih kozmetičkih proizvoda, je potpisala ugovor za izvoz sa Katarskom kompanijom C.S. Trade – distributerska kuća za kozmetičke proizvode iz premium segmenta na području zemalja Bliskog istoka. Katar je vodeća zemlja svijeta po ostvarenom bruto društvenom proizvodu po glavi stanovnika, a smještena je na malom poluotoku u Perzijskom zaljevu. Bogat je prirodnim plinom i naftom, a gotovo 90 posto stanovništva živi u glavnom gradu Dohi – u gradu izvoza proizvoda Dr.Pasha. Katar zemljopisno možda jest malen, ali je u komercijalnom smislu ogroman potencijal koji neprestano raste.

Bosanskohercegovačka kompanija Dr.Pasha – proizvodnja 100% prirodnih kozmetičkih proizvoda, je potpisala ugovor za izvoz sa Katarskom kompanijom C.S. Trade – distributerska kuća za kozmetičke proizvode iz premium segmenta na području zemalja Bliskog istoka.

Katar je vodeća zemlja svijeta po ostvarenom bruto društvenom proizvodu po glavi stanovnika, a smještena je na malom poluotoku u Perzijskom zaljevu. Bogat je prirodnim plinom i naftom, a gotovo 90 posto stanovništva živi u glavnom gradu Dohi – u gradu izvoza proizvoda Dr.Pasha. Katar zemljopisno možda jest malen, ali je u komercijalnom smislu ogroman potencijal koji neprestano raste.

Potencijal ovog tržišta želi iskoristi i bosanskohercegovački brend Dr.Pasha te tako svoje poslovanje širi na tržište zemalja Perzijskog zaljeva. Na taj način će se na policama trgovina u Kataru naći kozmetički proizvodi spravljeni po originalnoj recepturi kao što su: krema za bebe, zlatni melem, sapuni i drugi proizvodi iz asortimana. Ova informacija je dovoljno senzacionalna da privuče pažnju, tim prije što se o brendu više zna van granica BiH.

Nakon dugogodišnje saradnje i plasiranja proizvoda Dr.Pasha na tržište EU odnosno Slovenije i Hrvatske, dodatni izazov za kompaniju bio je svakako i ulazak na potpuno novo tržište. Danas, proces proizvodnje i ručna izrada proizvoda kao i prepoznatljiv izgled inspirisan tradicionalnim motivima Bosne i Hercegovine, doprinose ponovnom ujedinjenju čovjeka i prirode u svrhu ljepote, zdravlja i dobrog osjećaja.

Dr.Pasha će svakako nastaviti ulagati u brigu o zdravom načinu življenja, kroz primjenu startegije unapređenja i razvoja korištenja prirode i njenih resursa, te na taj način osigurati konkurentnost i stabilnost u poslovanju.
 

Ne propustite