Dirljivo: Od smrti ga dijeli 30 dana, a internet ga želi spasiti

Kiosk
Dirljivo: Od smrti ga dijeli 30 dana, a internet ga želi spasiti
Nakon što je osjetio jake bolove u trbuhu i u nozi, Adam je otišao liječniku

Nakon što je osjetio jake bolove u trbuhu i u nozi, Adam je otišao liječniku. Nakon što je dobio rezultate pretraga, okrenuo mu se cijeli život. Ukoliko ne nađe donora, za mjesec dana možda više neće biti živ.

Prije dva i pol mjeseca Adam je osjetio jake bolove u nozi i u želucu. Biopsija je nažalost pokazala da se radi o agresivnom raku krvi - mijelofibrozi. Kako bi preživio, mladi suprug i otac pod hitno treba transplantaciju koštane srži. 

Iako baza donora u SAD-u broji oko 25 milijuna ljudi, ni jedan od njih nažalost nije kompatibilan s Adamom. Njegova se obitelj stoga odlučila cijeloj zemlji obratiti putem YouTubea i zamoliti ljude da se upišu u registar potencijalnih donatora koštane srži. Adamu je ostalo, predviđaju liječnici, oko mjesec dana života ukoliko se ne pronađe kompatibilni donor.  

Video je zasad vidjelo tek nekoliko tisuća ljudi, no trenutno se nalazi na prvoj poziciji na Redditu što znači da će za Adamov problem već sutra znati stotine tisuća ljudi. Mnogi od njih već su se upisali u bazu i s nestrpljenjem očekuju rezultate kako bi eventualno mogli pomoći Adamu.  

Prizor ove mlade obitelji neizmjerno je tužan, no ukoliko vas motivira da sami donirate ili koštanu srž ili krv i time spasite život nekome u svojem gradu - onda je ispunio svoju funkciju iako ovom bolesnom muškarcu ne možete previše pomoći iz daleke Hrvatske. 

(24sata.hr)

Ne propustite