Duraković: Mi smo svoje rekli, ne želimo nelegalno raditi ništa [VIDEO]

Bosna i Hercegovina
Duraković: Mi smo svoje rekli, ne želimo nelegalno raditi ništa [VIDEO]
"Ovo je anketa, a srpske političke opcije će vjerovatno insistirati da njihovi članovi izađu i da se izjasne. Rezultat tog referenduma po meni neće mijenjati ništa, pa ni odluku Ustavnog suda BiH. Znam samo da Bošnjaci neće izaći na referendum, a ja ću danas biti u gradu kako bih vidio kako se stvari odvijaju. Najvažnije je da niko ne napravi neki incident, koji ne daj Bože za posljedicu može imati loše stvari", zaključio je načelnik Srebrenice.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je kako je današnji dan u Srebrenici isti kao i svaki drugi. "Nema se ništa posebno izdvojiti, osim što ja kao načelnik Općine Srebrenica nisam imenovao lokalnu komisiju za provođenje referenduma, kako je to nalagala entitetska komisija. Oni su uradili nešto vaninstitucionalno i vjerujte da i ne znam gdje su ta mjesta za izjašnjavanje niti znam ko to provodi", izjavio je Duraković.

Prema njegovom mišljenju, referendum nema nikakvu vrijednost. "Ovo je anketa, a srpske političke opcije će vjerovatno insistirati da njihovi članovi izađu i da se izjasne. Rezultat tog referenduma po meni neće mijenjati ništa, pa ni odluku Ustavnog suda BiH. Znam samo da Bošnjaci neće izaći na referendum, a ja ću danas biti u gradu kako bih vidio kako se stvari odvijaju. Najvažnije je da niko ne napravi neki incident, koji ne daj Bože za posljedicu može imati loše stvari", zaključio je načelnik Srebrenice Ćamil Duraković. 

 

Ne propustite