U Republici Srpskoj podignut nivo sigurnosti

Bosna i Hercegovina
U Republici Srpskoj podignut nivo sigurnosti
Ministarstvo unutrašnjih poslova manjeg bh. entiteta podiglo je nivo sigurnosti zbog informacija da bi pojedini radikalni krugovi mogli ugroziti institucije Srpske ili mjesta određena za glasanje na referendumu o Danu Republike, koji će biti održan u nedjelju, 25. septembra.

Ministarstvo unutrašnjih poslova manjeg bh. entiteta podiglo je nivo sigurnosti zbog informacija da bi pojedini radikalni krugovi mogli ugroziti institucije Srpske ili mjesta određena za glasanje na referendumu o Danu Republike, koji će biti održan u nedjelju, 25. septembra.

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač izjavio je da MUP raspolaže određenim informacijama da pojedini radikalni krugovi, naročito vehabijski, mogu svojim djelovanjem ugroziti institucije Srpske ili čak za referendum određena mjesta. 

"Imamo određene informacije da od strane pojedinih ekstremističkih krugova, naročito vehabijskih, može doći do pojedinačnih ugrožavanja da li institucija ili građana i naša dužnost je da obezbijedimo institucije", rekao je Lukač u odgovoru na novinarsko pitanje zašto se ispred institucija RS nalaze policajci sa dugim cijevima.  

Nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem u Banjaluci, Lukač je rekao novinarima da će Policija Republike Srpske eventualne takve pokušaje smatrati terorizmom i odgovoriti na adekvatan način. 

"Iskoristićemo sve svoje potencijale i mogućnosti da zaštitimo naše građane i institucije Republike Srpske", istakao je Lukač. 

Na sastanku sa Čubrilovićem, kako je naveo, zaključeno je da je trenutno stanje u Republici Srpskoj stabilno i zadovoljavajuće i da će tako i da ostane. 

 

Ne propustite