MIR JE NAJLJEPŠA DJEVOJKA

Poruka svim onim koji bi ratovali

Objavljeno:23.09.2016 - 13:34
A A A Times Arial

piše: Indira Kriještorac (ona koja je 1992. godine imala 3 godine)

Poštovani generale, hvala Vam što ste nas odbraniili kad je trebalo al' sad ako nemate način da nas izvučete iz govana u koja nas je uvalila Vaša generacija onda nas, Boga vam nemojte ni uvaljivat dodatno. Prestanite svake dvije godine da nas branite i naoružavate. Vi progovorili koju, pogurali sinu kampanju, a "ti se muzafere kupaj".

E pa, poštovani generale Haliloviću, Vučiću, Dačiću, Dodiče, Izetbegoviću - poštovani svi vi što se "brinete" o mojoj i mlađim generacijama, prestanite da pričate u naše ime jer moja generacija, mlađi, a vala, i oni malo stariji neće da ratuju. Mi imamo preča posla, mi bi da živimo!

Poštovane kolege novinari - Srbijanci, a i ovi "naši domaći" ili izvještavajte kako treba il' nemojte nikako. Ja znam da, kao što nam zajednički kolega, Beograđanin, Dejan Kožul reče - "krv prodaje novinu" - al' dajte makar malo profesionalizma, etike, kodeksa bilo čega što nije fašizam unesite u tekstove, nije sramota.  

A ako ne znate zašto - pa eto možda zato što je u prethodnom ratu, odnosno, agresiji na BiH poginulo više od 100 000 osoba, oko 2 miliona stanovništa je raseljeno, izvršen je genocid, ubijana su djeca, silovane majke i sestre, u logore odvođeni braća i očevi... demografska slika na pojedinim područjima je totalno izmijenjena. 

I nakon svega toga ja danas imam drugaricu Tijanu, i Ivanu, i druga Vedrana, i Sašu, i Josipa, i Selmu, i Semira, i Admira... I Sarajevo jeste multietničko! I zato vas fino molim da ako nemate šta pametno da kažete onda odjebete, i Vi i Vaš rat! 

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU: