Srbijanski tabloidi javljaju: RAT U BiH

Region
Srbijanski tabloidi javljaju: RAT U BiH
Sefer Halilović, nekadašnji general ARBiH jučer je svojim izjavama digao veliku buru u regionu. Međutim, to je ništa u usporedbi s onim što rade srbijanski tabloidi. Zbog čitanja i političkih ciljeva, srbijanski tabloidi svjesno dolijevaju ulje na vatru, te svoje čitaoce plaše nerazumnim naslovima.

Sefer Halilović, nekadašnji general ARBiH  jučer je svojim izjavama digao veliku buru u regionu. Međutim, to je ništa u usporedbi s onim što rade srbijanski tabloidi. Zbog čitanja i političkih ciljeva, srbijanski tabloidi svjesno dolijevaju ulje na vatru, te svoje čitaoce plaše nerazumnim naslovima.    

"U Sarajevu spremaju veliko zlo, hoće da kolju Srbe", "Vanredno stanje u Republici Srpskoj", "Ako hoćete rat, dobićete ga", "Bakir sprema masakr","RS će u krvi nestati za 15 dana"...  

Prosječan čitalac će na osnovu ovih naslova zaključiti da je Banja Luka opkoljena, da horde "Bakirovih krvoločnih mudžahedina" kreću u pohod na "svete srpske zemlje", te kako je potrebno da cijela Srbija ustane na noge kako bi branila "braću preko Drine". 

Većini je jasno kako od toga nema ništa, da niko u Sarajevu ne želi krenuti u "krvavi pohod", te da srbijanski tabloidi svjesno dolijevaju ulje na vatru, te medijskim naslovima i tekstovima samo žele podići tenzije. S druge strane, penzionisani general Sefer Halilović kao da je zaboravio da odavno nema vojsku, te da niko više nije spreman svoju djecu slati u ratove. 

Od ovakve Seferove izjave najviše su profitirali Vučić i njegovi "vučići", kao i snage koje žele vidjeti kraj Bosne i Hercegovine. Na svu sreću, čini se kako ni Halilović, ni srbijanski tabloidi, nisu uspjeli podići tenzije na nivo koji su priželjkivali. 

Ne propustite