Iz prve europske pivske fontane natočeno 10 000 krigli

Biznis
Iz prve europske pivske fontane natočeno 10 000 krigli
U samo dva tjedna otkako je u slovenskom Žalcu otvorena prva europska "pivska fontana" iz nje je pivo natočilo skoro deset tisuća posjetitelja. "Predviđali smo da ćemo do kraja godine prodati 6000 krigli, a već sada smo bliži brojci od 10.000", pohvalio se u ponedjeljak gradonačelnik Janko Kos koji je prije dva tjedna otvorio fontanu "Zeleno zlato".

U samo dva tjedna otkako je u slovenskom Žalcu otvorena prva europska "pivska fontana" iz nje je pivo natočilo skoro deset tisuća posjetitelja.

"Predviđali smo da ćemo do kraja godine prodati 6000 krigli, a već sada smo bliži brojci od 10.000", pohvalio se u ponedjeljak gradonačelnik Janko Kos koji je prije dva tjedna otvorio fontanu "Zeleno zlato".

Iz nje se toči domaće pivo iz Savinjske doline, gdje se proizvede 90 posto u Sloveniji uzgojenog hmelja, glavnog sastojka za dobro pivo.

Kos smatra da bi u gradić koji nema mora poput Pirana, planina kao Bovec, ni jezera kao Bled i Bohinj mogli dolaziti brojni europski turisti, pa bi Žalec svake jeseni mogao postati ono što je Oktoberfest za Muenchen.

Žalec međutim ima domaću konkurenciju, jer se u obližnjem Celju, gdje se nalazi najveća slovenska pivovara u vlasništvu Heinekena već dvadesetak organizira ljetni "Festival cvijeća i piva".

Žalska fontana piva bit će zatvorena krajem listopada, a opet će proraditi u travnju iduće godine.

Ne propustite