Biznis koji je noćna mora za komšije

Biznis
Biznis koji je noćna mora za komšije
Domišljati Kraljevčani dosjetili su se da bi mogli da zarade od rentiranja stanova na jedan dan parovima koji traže potpunu diskreciju. Brojni oglasi stoje u centru grada, a na njima piše „Stan na dan“ i broj telefona.

Domišljati Kraljevčani dosjetili su se da bi mogli da zarade od rentiranja stanova na jedan dan parovima koji traže potpunu diskreciju.

Brojni oglasi stoje u centru grada, a na njima piše „Stan na dan“ i broj telefona.

Međutim, komšije nisu nimalo sretne zbog toga što im razni parovi uzdišu po cijeli dan sa druge strane zida pa su slučajeve prijavljivali i policiji.

U startuse zna da to nije tip iznajmljivanja kao u Beogradu, gdje je ljudima zbog posla u glavnom gradu često potrebno da prespavaju. Riječ je o stanovima koji se iznajmljuju parovima. Tragom oglasa na banderama i stablima drveća, a na kojima je pisalo „Stan na dan“, napisanih velikim slovima i brojevima, mnogi parovi koriste priliku. 

Cijena dnevnog iznajmljivanja stana u Kraljevu je od 1.000 dinara za korištenje stana tokom dana, a ukoliko želite da u njemu prenoćite sa svojim partnerom, onda će vas to koštati 1.500 dinara.

Diskrecija je zagarantovana. 

Goran Pavlović, koji živi u jednoj od zgrada na kraljevačkom Keju, za medije je ispričao iskustvo o iznajmljenom stanu koji se nalazi odmah do njegovog i koji je korišten za iznajmljivanje na jedan dan.

"Najgore mi je bilo uveče. Treba mi san jer ustajem rano, zato što radim van Kraljeva. Po nekoliko noći od buke i vriske nisam mogao da zaspim. Saznao sam čiji je to stan. Pozvao sam vlasnika i rekao mu da ću se zajedno sa ostalim stanarima obratiti policiji. Na kraju smo i predali prijavu za narušavanje javnog reda i mira. Trajalo je to još neko vrijeme, ali su onda parovi prestali da dolaze " priča Pavlović.

Oblast koju niko ne kontroliše

Nikada niko nije išao u takve kontrole. Stanodavci sami treba da prijave da li su izdali stan. Ali rijetki su oni koji prijavljuju, a niko se nikada nije ni izjasnio čiji je to zapravo posao. Da li samo poreska treba to da radi ili i druge inspekcije treba da budu uključene? Zakoni još ne prepoznaju tu oblast i niko ne kontroliše da li se plaćaju porezi i ostale potrebne takse.

Goran Pavlović, koji živi u j

 

Ne propustite