Velika akcija policije: Pali navijači, zaplijenjeno 303 kilograma kokaina

Region
Velika akcija policije: Pali navijači, zaplijenjeno 303 kilograma kokaina
U akciji srpske i nemačke policije uhapšeno je 30 osoba, koje policija sumnjiči za umešanost u šverc 303 kilograma kokaina i kanabisa vrednosti 20 miliona evra, saopštio je ministar Nebojša Stefanović.

U akciji srpske i njemačke policije uhapšeno je 30 osoba, koji se sumnjiče za umiješanost u šverc 303 kilograma kokaina i kanabisa u vrijednosti od 20 miliona eura, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović.

Kako je istakao, nakon 13 mjeseci istrage provedena je akcija hapšenja u nekoliko gradova Srbije. Jedan dio uhapšenih živio je na teritoriji Njemačke i zbog toga je bila neophodna saradnja sa njihovom policijom.

"Ovim je zadat ozbiljan udarac organizovanim kartelima", kaže Stefanović.

Zaplijenjeno je 303 kilograma kokaina, kanabisa, 106 kilograma hašiša, a otkriveno je 107 laboratorija za narkotike. Ukupna vrijednost droge je, kako je istakao, 20 miliona eura.

Stefanović ističe da je vođa ove grupe J.J. (33) iz Beograda koji je uhapšen danas a koji je i vođa navijača.

Stefanović dodaje da je tokom ove akcije zaplijenjena i veća količina oružja.

Potjernica je raspisana za M.P, D.S i J.V. Oni se sumnjiče da su vršili distribuciju droge u Srbiji. Uhapšena su i dvojica kurira koji su nosili više kilograma različitih narkotika. Njima je droga zaplijenjena na teritoriji Srbije i Mađarske.

Ministar Nebojša Stefanović saopštio je na konferenciji za novinare i da je policija uhapsila 33 vođe navijača iz Beograda, zatim 11 osoba iz "Kolubare" osumnjičenih za krađu, dok su u Šapcu i Bogatiću uhapšena dvojica silovatelja, od kojih je jedan osumnjičen i za podvođenje djevojčice od 16 godina.

- Uhapšena je i osoba koja se sumnjiči da je spremala likvidaciju dva brata - rekao je Stefanović, navodeći da je u posljednjoj akciji na suzbijanju kriminala i korupcije uhapšeno i 15 osoba koji se terete za prevare oko osiguranja, dok su u akciji "Armagedon" uhapšene četiri osobe.

Ne propustite