"Rastao sam bez oca kao ptica bez jednog krila": Na današnji dan je rođen Dino Merlin i ovo je njegova ispovijest

"Rastao sam bez oca kao ptica bez jednog krila": Na današnji dan je rođen Dino Merlin i ovo je njegova ispovijest
- Kada nas je otac ostavio, na majku je palo breme veće nego što iko, osim jedne majke, može ponijeti. Njen heroizam je jedan od dokaza da je majčinska ljubav ultimativno osjećanje i snaga koja ruši sve prepreke.

-Prva gitara se zvala „Vegas M“. Danima sam prolazio pored prodavnice u čijem je izlogu bila. Prislonio bih nos na izlog i zamaglio staklo gledajući tu gitaru. Bila je to sasvim obična gitara, ali za mene koji sam tada živeo u konfuznim vremenima, vremenima besparice, bila je nemoguća misija kupiti je. Moja mama nikad nije željela da postanem ovo što sam postao, pa nije dolazilo u obzir da mi pomogne da kupim svoj prvi instrument.

Sakupljao sam novac koji bih dobijao za Bajram i unosio sam ćumur komšijama po kraju, a ona je, kada je videla kako sam uporan, jednog Bajrama dodala preostali novac tako da sam konačno kupio tu „Vegas M“ gitaru. Bila je to jedna od mojih prvih pobeda u životu. Tada sam rekao sebi, a i danas se toga pridržavam: sve možeš ukoliko dovoljno želiš.

Uzori su mi bili Goran Bregović i Zdravko Čolić. Oni su bili moji stvarni idoli i sanjao sam da budem kao oni. Deset, dvanaest godina bio sam mlađi od njih. Obojica su me zavoljeli i jednom su riješili da dođu kod mene na Bajram. Bila je to velika čast, seli su u dnevni boravak, a ja sam gledao u njih ko u televiziju.

Sjećam se, ulazi mama, a ja kažem: „Mama, vidi ko nam je došao, da te upoznam: Brega i Čola.” A mama me pogleda i kaže: „Šejtani, ko i ti!” Njoj šou-biznis ništa nije predstavljao i do pred kraj svog života je očekivala da počnem da se bavim nečim ozbiljnijim.

Ne propustite