Spektakl u najavi: Ðoković sprema osvetu Wawrinki za Roland Garros

Tenis
Spektakl u najavi: Ðoković sprema osvetu Wawrinki za Roland Garros
Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković večeras u Njujorku igraće protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke za treću titulu na US Openu i ukupno 13. Grand Slam trofej u karijeri.

Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković večeras u Njujorku igraće protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke za treću titulu na US Openu i ukupno 13. Grand Slam trofej u karijeri.

Poslije neobičnog meča u polufinalu protiv Gaela Monfilsa, srbijanskog asa očekuje, može se reći najteži mogući protivnik, s obzirom na to da mu je rival veliki dužnik, koji ga je savladao prošle godine u finalu Roland Garrosa i za 12 mjeseci odložio kompletiranje Grand Slam titula.

Uprkos tome što je statistika apsolutno na Ðokovićevoj strani, međusobni skor je 19 - 4, Wawrinka je itekako znao da se nosi s njim, posebno na tvrdoj podlozi, kao što je to bio slučaj prije dvije godine u Melbourneu kada je eliminisao svjetskog broja jedan u četvrtfinalu, ili godinu dana ranije, takođe u Australiji, kada je srbijanski as slavio 12:10 u petom setu.

Iste godine sreli su se u polufinalu US Opena i Ðoković je takođe slavio poslije pet setova i preokreta.

U Njujorku su igrali još jednom, 2012. kada je u osmini finala, pri Novakovom vodstvu 2:0 u setovima Wawrinka predao meč. Zanimljivo, u 2016. godini nijednom se nisu sastali, a nakon bolnog poraza u finalu Roland Garrosa sreli su se dva puta, u Sinsiniatiju i na Mastersu u Parizu i Ðoković je dobio oba meča.

"Finale je uvijek posebno, a Wawrinka je pokazao da je najbolji u velikim mečevima. Kako je turnir odmicao dizao je formu, igrao sve bolje i očekujem veliku borbu. Dugo nismo igrali, ali znam šta me čeka i verujem da od mene zavisi", izjavio je Ðoković.

Ðoković je, bez dileme favorit, ako ni zbog čega drugog, onda zbog činjenice da će večeras odigrati sedmo finale u Njujorku, a ukupno 21. gren slem finale u karijeri.

S druge strane, Wawrinka prvi put igra za titulu na US Openu, a u karijeri je odigrao samo dva gren slem finala i oba dobio - već spomenuto protiv Ðokovića u Parizu i godinu dana ranije u Melbourneu protiv povrijeđenog Rafaela Nadala, piše Tanjug.

Naravno, mnogo toga zavisiće i od povreda ramena koju Ðoković vuče još od Rija i muči ga sve vrijeme tokom US Opena.

Finale u Njujorku počinje u 22 sata po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite