Đoković i Wawrinka u velikom finalu US Opena

Tenis
Đoković i Wawrinka u velikom finalu US Opena
Noćas su odigrani polufinalni dueli US Opena, na kojima su slavili Novak Đoković i Stan Wawrinka,

Noćas su odigrani polufinalni dueli US Opena, na kojima su slavili Novak Đoković i Stan Wawrinka, ovaj prvi je savladao Francuza Monflisa, dok je Wawrinka savladoa Nishikoria.

Đoković je sjajno otvorio meč te je odmah poveo sa 5:0. Ipak, Monfils se uspio pribrati te se gotovo i vratiti u prvi set. 

Osvojio je Francuz tri vezana gema, ali Đoković je nakon toga bio siguran na svoj servis te je poveo sa 1:0 u setovima. Slična priča dogodila se i u drugom setu. 

Novak je sjajno igrao i dva puta oduzeo servis svom protivniku te slavio sa 6:2. Prvi reket svijeta napravio je brejk i počtkom trećeg seta, ali tada je Monfils počeo igrati mnogo bolje. 

Veoma brzo je vratio brejk te je potom ponovo oduzeo servis protivniku i set priveo kraju sa 6:3. 

Ipak, Novak je u četvrtom setu uspio da ostane miran te je napravio tri brejka i pretrpio jedan što je bilo dovoljno da slavi sa 6:2 i plasira se u veliko finale posljednjeg Grand Slama sezone. 

Tamo će igrati protiv boljeg iz meča Kei Nishikori-Stan Wawrinka.


Wawrinka je veoma loše ušao u meč. Odmah je izgubio svoj servis i nije uspjevao da pogodi gotovo ništa. 

Nishikori je to znao koristiti i rutinskom igrom bez većeg rizika prvi set mirno privesti kraju rezultatom 6:4. Japanac je u istom ritmu ušao i u drugi set pa je odmah Wawrinki oduzeo servis. 

Ipak, Švicarac je tada shvatio da je krajnje vrijeme da ubaci u brzinu više, što je i uradio. Veoma brzo je vratio brejk i poravnao rezultat.

Do kraja seta igralo se gem za gem sve do dvanaestog gema kada je Wawrinka uspio da napravi novi brejk i poravna rezultat na 1:1. Nastavio je Wawrinka sa sjajnim igrama i u nastavku meča. 


Pogađao je gotovo sve i spasa za Nishikorija nije bilo. Napravio je brejk sredinom trećeg seta, ali Japanac se uspio vratiti nakon pauze zbog kiše. Ipak, Warinka u desetom gemu uspjeva napraviti još jedan brejk kojim je zaključio set sa 6:4. 


Četvrti set bio je najlakši za Wawrinku koji je napravio čak tri brejka i pretrpio jedan što mu je bilo dovoljno da na kraju slavi sa uvjerljivih 6:2 i plasira se u veliko finale. Tamo će se sastati sa starim poznanikom Novakom Đokovićem koji je nešto ranije slavio protiv Francuza Monfilsa sa 3:1.

Ne propustite