Marinko Čavara za Novi.ba: 'Nadamo se da ćemo nakon sastanka svi biti spremniji za donošenje odluka'

Aktuelno
Marinko Čavara za Novi.ba: 'Nadamo se da ćemo nakon sastanka svi biti spremniji za donošenje odluka'
Današnja sjednica u Domu naroda Federacije BiH došla je u nevakat, tačno između dva sastanka lidera SDA, HDZ-a i SBB-a, a sve u jeku predizborne kampanje. Stoga je i atmosfera među delegatima formirana na osnovu tog razmeđa u funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH, koju nesumnjivo određuju lideri stranaka, a ne zakonodavna vlast.

Današnja sjednica u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH došla je u nevakat, tačno između dva sastanka lidera SDA, HDZ-a i SBB-a, a sve u jeku predizborne kampanje. Stoga je i atmosfera među delegatima formirana na osnovu tog razmeđa u funkcioniranju vlasti u Federaciji BiH, koju nesumnjivo određuju lideri stranaka, a ne zakonodavna vlast. 

Stoga su delegati iz Kluba Hrvata precizno vagali da li da nastave s dosadašnjom retorikom, koja je proizvod dosadašnjeg nefunkcionisanja koalicije između SDA i HDZ-a BiH, ili pak da svoje stavove formiraju na osnovu uputa koje će uslijediti tek nakon sastanka Dragana Čovića, Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je za Novi.ba da će se na današnjem sastanku trojice lidera odluke donositi uglavnom na državnoj razini, ali da se nada da će nakon tog sastanka u zgradi Predsjedništva BiH svi predstavnici vlasti biti spremniji da donose odluke, i na federalnom i na državnom nivou.

U nastavku pogledajte cijeli snimak.

Razgovarao: Ibro ČAVČIĆ

Snimak: Amer BEGANOVIĆ

Novi.ba

Ne propustite