Kiks Srbije, Azzurri sigurni, Furija opravdala nadimak i prekid u Albaniji

Fudbal
Kiks Srbije, Azzurri sigurni, Furija opravdala nadimak i prekid u Albaniji
Austrija je u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji krenula gostujućom 2:1 pobjedom protiv Gruzije.

Austrija je u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji krenula gostujućom 2:1 pobjedom protiv Gruzije .

Posao su Austrijanci riješili u prvih 45 minuta. Za 1:0 zabio je Hinteregger u 16. minuti nakon ubačaja Alabe. U 42. na 2:0 je povisio Janko koji je dobro ispratio ubačaj Arnautovića. Gruzija je do kraja tek uspjela smanjiti preko Ananidzea u 78. minuti.

U toj skupini Wales je s 4:0 pobijedio Moldaviju golovima Vokesa u 38., Allena u 44. te Bale u 51. i 90. minuti.

Srbija i Irska su podijelili bodove odigravši 2:2. Gosti su poveli preko Hendricka već u 3. minuti, a domaćinu je okrenuo golovima Kostića i Tadića u 62. i 69. Ipak, u 81. minuti za 2:2 je pogodio Murphy.

U skupini G Španija a nije imala problema s Lihtenštajnom, završilo je 8:0 Iako je na poluvremenu bilo 1:0 za kojeg je zaslužan bio Diego Costa golom glavom u 10. minuti na asistenciju Kokea. Ipak, u nastavku se otvorilo pa je furija zabila još sedam golova. Pogađali su Sergi Roberto, Silva (2), Vitolo, Costa, Morata (2).

Zanimljivo, Pique je tačno godinu dana nakon gromoglasnih zvižduka upućenih njemu, danas u Leonu dočekan pljeskom.

Italija je kao gost slavila u Izraelu 3:1. Azzurri su nakon pola sata igre golovima Pellea u 14. i Candreve u 31. minuti vodili 2:0. Candreva je zanimljivo zabio iz stotog penala suđenog za Talijane, zabili su ih 80, promašili 20.

Izrael je smanjio u 35. minuti golom Ben Haima. U 55. minuti nakon drugog žutog kartona Chiellinija gosti su ostali s igračem manje, no ipak su do kraja uspjeli zabiti i treći gol, i to preko Immobilea u 83. minuti.

Utakmica Albanije i Makedonije prekinuta je kod 1:1 zbog nevremena  u 77. minuti. Domaćin je poveo preko Sadikua u 9. minuti, ali Alioski gostima u 51. minuti donosi bod.

Ne propustite