Ekstremisti napali hrišćane, petoro mrtvih

Svijet
Ekstremisti napali hrišćane, petoro mrtvih
Grupa ekstremista napala je rano jutros hrišćansku koloniju u blizini sjeverozapadnog pakistanskog grada Pešavara, izazivajući pucnjavu u kojoj su ubijena četiri napadača i jedan hrišćanin, saopštili su policijski i vojni izvori.

Grupa ekstremista napala je rano jutros hrišćansku koloniju u blizini sjeverozapadnog pakistanskog grada Pešavara, izazivajući pucnjavu u kojoj su ubijena četiri napadača i jedan hrišćanin, saopštili su policijski i vojni izvori, javlja AP. 

U napadu su, takođe, ranjena tri pripadnika bezbjednosnih snaga i dva civila u svojstvu čuvara. Portparol vojske Asim Salem Badžva saopštio je da su bezbjednosne snage brzo odgovorile na napad i da sada tragaju za eventualnim saučesnicima napadača. 

Lokalni policijski zvaničnik Šaukat Han rekao je da su četiri bombaša-samoubice ušli u hrišćansku koloniju, a jedan u crkvu u kojoj, međutim, u tom trenutku nikog nije bilo. U koloniji su, prema njegovim riječima, ekstremisti ubili jednog hrišćanina, a brz odgovor lokalnih čuvara i bezbjednosnih snaga spriječio je da broj žrtava bude i veći. 

Niko još nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, koji se dogodio dan nakon što je vojska saopštila da je osujetila pokušaj Islamske države da proširi svoju mrežu i u ovoj pretežno muslimanskoj zemlji, pri čemu je uhapšeno 309 osumnjičenih, podsjeća američka agencija.


Agencije

Ne propustite