Sedam razloga zašto će Trump mrziti svoj posao ako bude predsjednik

Svijet
Sedam razloga zašto će Trump mrziti svoj posao ako bude predsjednik
Howard Schweitzer, republikanski strateg, koji je radio u administracijama Georgea W. Busha i Baracka Obame, te kao glavni savjetnik u Export-Import banci SAD-a, koji redovito usko surađjuje s institucijama vlasti, napisao je tekst za Politico u kojem obrazlaže zašto Trumpu predsjednička dužnost možda i neće baš imponirati. Iako to može zvučati jako čudno, piše Schweitzer, postoji čak nekoliko razloga zašto Trump zapravo možda uopće ne želi pobijediti na izborima u studenome. U slučaju da pobijedi, Trump bi mogao zamrziti svaki od sljedećih 1460 dana svoga života.

2. Neće moći tek tako donositi odluke

U predizbornoj kampanji Trump je dao niz obećanja kao što je donošenje velikog plana sniženja poreza, koji će zamijeniti tzv. Obamacare, izgradnju velikog zida na granici, odbacivanje trgovinskih ugovora. No, čini se kako Trump ne razumije u potpunosti kako funkcionira donošenje odluka. Kongres je taj koji ima ulogu donošenja zakona, a ne predsjednik.

Apsolutno sve što donosi predsjednik je podložno suglasnosti ostalih državnih tijela, osobito Kongresa. Sav taj proces, koji je nerijetko spor, mogao bi razljutiti Trumpa.

Ne propustite