5 romantičnih filmova koje morate pogledati

Kultura
5 romantičnih filmova koje morate pogledati
Odlučili smo skupiti neke naše favorite, kada su u pitanju romantični filmovi, i posložiti ih u listu koju jednostavno morate pogledati idućih mjeseci.

1. Zameo ih vjetar

Ovaj filmski klasik vjerojatno ste već pogledali... nekoliko puta. Ona je razmažena, manipulativna i jako snalažljiva bogatunka, on nestašni plejboj, a zajedno čine jedan od najpoznatijih filmskih ljubavnih parova. Vivien Leigh i Clark Gable utjelovili su Scarlett i Rhetta, par čija ljubavna priča počinje tijekom Građanskog rata u Americi. Pamtiljive scene iz ovog filma su nebrojene, od one kada Mammy veže korzet dok se Scarlett pridržava za krevet, preko one kada glavna junakinja, zatečena neimaštinom, od zastora načini haljinu, do Rhettove legendarne "Frankly my dear, I don't give a damn". 

Ovaj film, snimljen 1939. godine, svojevremeno je rušio brojne rekorde, osvojio ukupno deset Oscara, uključujući i onaj za najbolji film, bio među prvim dugometražnim filmovima u boji, a kažu da i danas drži prvo mjesto na ljestvici filmova s najvećom zaradom.

Ne propustite