Oprez: Evo šta se dogodi kada voda duže kuha ili prokuha dva puta!

Mnogo puta se dogodi da prokuhate vodu, pa zaboravite jeste li to učinili, pa ponovo uključite kuhalo … Ili jednostavno pustite da voda malo duže kuha dok pripremite kafu.
Jeste li ikada razmišljali da li je to štetno?
Nažalost, jest, piše healthi-holistic-living.com. Doduše, naše majke, bake, uvijek su govorile kako voda koja je dugo kuhala za kafu, valja je baciti pa nastaviti drugu. I one su znale da tu nešto ne valja.
Kada se voda ostavi da predugo kuha ili se više puta prokuhava, njene hemijske supstance se mijenjaju – na gore! Umjesto da se riješite niže pomenutih štetnih materija – dugim prokuhavanjem ili višestrukim prokuhavanjem povećavamo njihovu koncentraciju! Čak i zdravi minerali tako postaju štetni, poput kalcija koji onda dovodi do kamenaca u tijelu, kada se takva voda konzumira češće.
U nastavku pogledajte šta povećavate prekuhavanjem i duplim prokuhavanjem vode:
(web-tribune.com)