Jedan je od osnivača Facebooka, ali za njega nikada niste čuli

Internet
Jedan je od osnivača Facebooka, ali za njega nikada niste čuli
Nedavno se priključio kompaniji Philo u Bostonu.

Svi znamo za prvog čovjeka Facebooka, Marka Zuckerberga, a ako ste gledali film "Društvena mreža", upoznati ste sa  Eduardom Saverinom,  Dustinom Moskovitzem i Chrisom Hughesom. Ipak, peta osoba koja je učestvovala u "rađanju Facebooka" se ne nalazi na listi osnivača, ali ga Wikipedia priznaje kao takvog. Njegovo ime je Andrew McCollum.

Na Harvardu, Zuckerberg je pozvao McColluma da mu pomogne oko dizajna sajta. Ipak, oni nije studirao grafički dizajn, već kompjuterske nauke, ali je dobio veoma nezahvalan zadatak koji niko drugi nije želio. 

Čak je i bio dio prve ekipe koja je iznajmila stan u Kaliforniji, ali se poslije određenog vremena odlučio vratiti na fakultet i završiti školovanje.
 
- Facebooku sam pristupio kao iskustvu koje treba proći jednom u životu i bilo je sjajno, ali mi je bilo mnogo bitnije završiti školovanje - objašnjava McCollum, prenosi Blic.

Nedavno se priključio kompaniji Philo u Bostonu i postao njihov direktor. Ova kompanija se bavi strimovanjem televizijskog sadržaja i osnovana je od studenata Harvarda. 

Ne propustite