Putinov kritičar pronađen mrtav u svom stanu baš na svoj rođendan

Svijet
Putinov kritičar pronađen mrtav u svom stanu baš na svoj rođendan
Poznati ruski novinar i kritičar ruskog predsjednika Putina, pronađen je mrtav u svom stanu u Kijevu s prostrijelnom ranom u glavi

Poznati ruski novinar i kritičar ruskog predsjednika Putina, pronađen je mrtav u svom stanu u Kijevu s prostrijelnom ranom u glavi, prenosi Independent.
Tijelo Aleksandera Ščetinina, osnivača tiskovne agencije Novij Region, pronađeno je u njegovu stanu nakon što su ga prijatelji došli posjetiti za rođendan.

Policijski glasnogovornik izjavio je kako je policija obaviještena o Ščetininovoj smrti oko ponoći u subotu. Vjeruje se kako je umro nekoliko sati prije, između 20 i 21.30 sati.

Policija smatra kako je razlog smrti samoubojstvo, jer je pored njega pronađen pištolj iz kojeg je pucano, a ulazna vrata stana bila su zaključana.
“Aleksander je sjedio na stolcu, s prostrijelnom ranom u glavi, pištolj je ležao pod stolcem. Vjerodostojni izvori kažu kako je slučaj klasificiran kao samoubojstvo, jer je Aleksander poslao e-mail svojim voljenima u kojem kaže kako se želi ubiti”, izvijestio je lokalni Kjiv Operatjvni.
Ščetinin se odrekao svog ruskog državljanstva prije nego što je postao ukrajinski državljanin te se smjestio u glavnome gradu svoje nove domovine.
Uspostavio je novinsku agenciju Novij Region, a navodno je za ruskog predsjednika govorio da mu je “osobni neprijatelj”.
Ukrajinska policija nastavlja istraživati okolnosti Ščetininove smrti.

Ne propustite