Strane u ukrajinskom sukobu dogovorile primirje od 1. septembra

Svijet
Strane u ukrajinskom sukobu dogovorile primirje od 1. septembra
Članice Kontakt grope o Ukrajini dogovorile su čvrsti prekid vatre duž linije kontakta u regiji Donbassa od 1. septembra, javili su ruski državni mediji. Boris Grizlov, ruski zastupnik u Kontakt grupi, izjavio je nakon pregovora održanih u petak da su mjere koje imaju za cilj deeskalaciju sukoba bile ključna tema razgovora i da nikome nije potreban oružani sukob. Moskva poziva na potpuno i trajno primirje uz istočnoj ukrajinskoj regiji Donbass od 1. septembra, naglasio je.

Članice Kontakt grope o Ukrajini dogovorile su čvrsti prekid vatre duž linije kontakta u regiji Donbassa od 1. septembra, javili su ruski državni mediji.

Boris Grizlov, ruski zastupnik u Kontakt grupi, izjavio je nakon pregovora održanih u petak da su mjere koje imaju za cilj deeskalaciju sukoba bile ključna tema razgovora i da nikome nije potreban oružani sukob. Moskva poziva na potpuno i trajno primirje uz istočnoj ukrajinskoj regiji Donbass od 1. septembra, naglasio je.

Nakon trilateralnog sastanka podgrupe za humanitarnu pomoć u petak, savjetnik Vijeća državne sigurnosti Ukrajine izrazio je nadu da će prekid vatre stupiti na snagu od 1. seprtembra, javila je ruska novinska agencija RIA Novosti.

(Fena)

Ne propustite