Banjaluka: Glumeći pripadnika SIPA-e zaustavio auto i opljačkao vozača

Crna hronika
Banjaluka: Glumeći pripadnika SIPA-e zaustavio auto i opljačkao vozača
Banjalučka policija uhapsila je R.G. (39) iz tog grada zbog krađe i lažnog predstavljanja, pišu “Nezavisne novine”. Kako saznaje banjalučki list, policiji je u četvrtak (18.kolovoza) oko 1.50 sati prijavljeno da je nepoznata osoba u ulici Franca Šuberta, presrelo auto ford koji je vozila ženska osoba, nakon čega je prišo vozilu, predstavio se kao pripadnik SIPA, zatražio na uvid osobne dokumente, ali je zatim počeo galamiti i od vozača tražiti da izađe iz vozila.

Banjalučka policija uhitila je R.G. (39) iz tog grada zbog krađe i lažnog predstavljanja, pišu “Nezavisne novine”.

Kako saznaje banjalučki list, policiji je u četvrtak, 18. augusta, oko 1.50 sati prijavljeno da je nepoznata osoba u ulici Franca Šuberta, presrelo auto Ford koji je vozila ženska osoba, nakon čega je prišo vozilu, predstavio se kao pripadnik SIPA, zatražio na uvid osobne dokumente, ali je zatim počeo galamiti i od vozača tražiti da izađe iz vozila.

Kada je vozač izašao iz vozila uspio pobjegao je, a istovremeno je iz vozila izašao i suvozač koji je, također, pobjegao. Potom je R.G. otuđio osobne dokumente iz vozila, ključ i garderobu vozača.

Nakon zaprimljene prijave, policija je poduzela niz operativnih mjera i radnji u cilju provjere navoda prijave i identifikacije osumnjičenog. Policija je nakon istrage u nedjelju uhapsila R.G.

“Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je osumnjičeni izvršio spomenuta krivična djela, a otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku”, rekla je Marija Markanović, glasnogovornica CJS Banjaluka.

Dodala je da je o prikupljenim saznanjima upoznat dežurni tužitelj Okružnog tužiteljstva Banjaluka, koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentiranja predmeta, u redovitoj proceduri, dostavi izvještaj za krivična djela lažno predstavljanje i krađe.

Ne propustite