Boja jezika otkriva zdravstvene probleme - rak, moždani udar

Zdrav život
Boja jezika otkriva zdravstvene probleme - rak, moždani udar
Pogledom na jezik moguće je otkriti ozbiljne zdravstvene probleme čak i kad se čovjek osjeća sasvim dobro i izgleda zdravo.

 Pogledom na jezik moguće je otkriti ozbiljne zdravstvene probleme čak i kad se čovjek osjeća sasvim dobro i izgleda zdravo. Stanite pred ogledalo i pogledajte si jezik.

Boja, tekstura i vlažnost jezika mogu biti ključni za određivanje cjelokupnog zdravlja organizma. Ako primijetite da se nešto na vašem jeziku promijenilo, nemojte to ignorirati. Jezik se sastoji od grupe mišića koji nam omogućavaju da osjetimo okus hrane i pića, da gutamo, razgovaramo. 

- Vaš jezik je bogat krvnim žilama, a zahvaljujući stalnom protoku sline, stalno se čisti te se uklanjaju štetne bakterije koje nastaju u području usta. Međutim, pregledom nečijeg jezika moguće je otkriti neki zdravstveni problem iako taj čovjek možda izgleda sasvim dobro i zdravo - objašnjava Laurence Kirk, zagovornik alternativne medicine iz Velike Britanije.  

Ako vaš jezik promijeni boju, otečen je, tvrd, bolan ili su na njemu nastale čudne mrlje ili nakupine - to znači da u vašem tijelu nešto nije kako treba. Može se raditi o nedostatku nekog vitamina, ali i ozbiljnim zdravstvenim problemima koji zahtijevaju liječničku pomoć. 


Ne ignorirajte ovih 7 promjena na jeziku:

Ne propustite