Mrkonjić Grad: Uhapšen zbog oružja, pronađeni pištolji, puške i mitraljez

Crna hronika
Mrkonjić Grad: Uhapšen zbog oružja, pronađeni pištolji, puške i mitraljez
U porodičnoj kući koju koristi D.Š. (1991.), u mjestu Gornji Šehovci, u općini Mrkonjić Grad, pronađena je veća količina oružja.

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad, postupili su po anonimnoj prijavi da se vrši krivično djelo organizovanog kriminala trgovine oružjem, a da je osumnjičeni iz Mrkonjić Grada.

- Preduzimanjem operativnih mjera i radnji  po zaprimljenoj prijavi i zahvaljujući dobro isplaniranim aktivnostima, u mjestu Gornji Šehovci, opština Mrkonjić Grad, u porodičnoj kući koje koristi D.Š. (1991) pronađena je  veća količina oružja. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, izvršen je pretres kuće, vozila i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni kojom prilikom su pronađene automatske puške, mitraljez, pištolji i više komada municije različitog kalibra - saopćeno je iz MUP-a RS.

Pronađeno oružje je oduzeto,  deponovano i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku,  a osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“. Takođe, saslušano je više lica i prikupljeno je dovoljno dokaza koji upućuju da je D.Š. izvršio pomenuto krivično djelo. 

- O svim okolnostima obavješteno je Okružno tužilaštvo Banja Luka,  kojem će protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - dodaju iz MUP-a RS.

Ne propustite