Vaša vrijednost nije vaša ljepota, a društvene mreže vam nameću negativne stavove

Praktična žena
Vaša vrijednost nije vaša ljepota, a društvene mreže vam nameću negativne stavove
Ako ste mislili da ste jedini na koje utječu tuđe fotografije – niste!

Ako ste mislili da ste jedini na koje utječu tuđe fotografije – niste! Istraživanje pokazuje da društvene mreže, a osobito Instagram, mogu biti pogubne za sliku koje imate o sebi.

Očigledno je kako ne trebate razbiti mobitel u tisuću komadića nakon što ovo pročitate. Nastavite gledati fotografije i koristite društvene mreže. Samo zapamtite - vaša vrijednost nije definirana vašim izgledom, osobito ne kada se uspoređujete s nekim drugim.

Ovo je jedini način kako biste izbjegli sljedeći rezultat koji nam otkriva istraživanje, a koji je podjednako loše utjecao i na muškarce i na žene.

Nije važno kojeg smo spola – svi imamo potrebu uspoređivati se s drugima. Kada vidimo stilizirane, fotošopirane i često nerealne fotografije, to nam daje lažnu sliku o savršenstvu.

Lako je zaboraviti Photoshop i filtre, i pretpostaviti kako svi na svijetu (osim vas, naravno) izgledaju savršeno. Može proći puno vremena dok svoj mozak ne vratite na pravi put i dokažete mu kako savršenstvo nije samo promjenjivo, nego ga je nemoguće postići.

Bolje se usredotočiti na to da budete dobra/uspješna/kvalitetna osoba.

Dakle, nemojte bacati mobitel kako ne biste gledali druge ljude, umjesto toga, samo povjerujte da ste puno više od Instagram fotografije. Uostalom, duboko u sebi znate da je to tako.

Ne propustite