Kajmak pica od starog hljeba

Praktična žena
Kajmak pica od starog hljeba
Ukoliko imate starog hljeba, a nemate ideju šta pripremiti za večeru ovo je odlična ideja.

Ukoliko imate starog hljeba, a nemate ideju šta pripremiti za večeru ovo je odlična ideja. Ne treba vam mnogo vremena za pripremu, a vašoj porodici će se svidjeti. 

Sastojci

desetak kriški suhog hljeba
100 g kajmaka
1 jaje
1 kašika tvrdog sira
1 šolja mlijeka (oko 2 dcl)
100 g suhoh mesa
300 g mocarele
kečap
origano, so, biber

Priprema

1. Tepsiju podmazati uljem i složiti kriške hljeba, tako da se popune sve eventualne praznine. U posudi razbiti jaje, pa dodati kajmak, mlijeko, sir i so. Sve umutiti i preliti preko hljeba.

2. Krugove suhog mesa složiti na picu. Mocarelu deblje isjeći, pa staviti na picu. Odozgo posuti origanom i biberom, pa prošarati kečapom.

3. Ostaviti pola sata da odstoji da hljeb upije sastojke, pa peći na 220°C oko 20 minuta.

4. Po želji, pred kraj pečenja odozgo možete razbiti i još nekoliko jaja, pa vratite u rernu da se ispeku na pici, kao i još kajmaka.

Ne propustite