Šapice i njuškice za sreću: Kunići koji su ujedinili region [FOTO]

Kućni ljubimci
Šapice i njuškice za sreću: Kunići koji su ujedinili region [FOTO]
Ove male, umiljate životinje, kunići, čije ćete brojne fotografije moći pogledati u nastavku, značajno su dobili na popularnosti u posljednjih nekoliko godina.

Ove male, umiljate životinje, kunići, čije ćete brojne fotografije moći pogledati u nastavku, značajno su dobili na popularnosti u posljednjih nekoliko godina. O njima se još uvijek ne govori i ne zna u onoj mjeri koliku oni zaista zaslužuju, ali se nadamo da će se to uskoro promijeniti.

Ako im posvetimo dovoljno ljubavi i pažnje, mogu biti jako zanimljivi kućni ljubimci, kojima naprosto nećete odoljeti. Činjenica je da zahtijevaju mnogo pažnje i strpljenja, ali nakon izvjesnog vremena, počnu vam vraćati duplo. Kunići su vrlo druželjubive životinje, aktivne i jako vole igru, i da bi bili srećni potreban im je visok nivo interakcije sa vlasnicima, kojima su jako privrzeni.

Životni vijek zavisi od vrste i varira od 5 do 15 godina. Pravilna ishrana je od velike važnosti, i tome se mora posvetiti maksimalna pažnja, ukoliko želite da vaš ljubimac bude zdrav.

Mi smo stupili u kontakt s vlasnicima ovih umiljatih životinja, te vam u nastavku donosimo pregled najzanimljivijih fotografija njihovih ljubimaca, uz zanimljive opise koje su nam poslali uz fotografije.

Ne propustite