Jeste li jedinac ili prvorođeni? Evo šta redoslijed rođenja otkriva

Kiosk
Jeste li jedinac ili prvorođeni? Evo šta redoslijed rođenja otkriva
Djeca se rađaju s karakterom, ali velikim dijelom oblikuje ga i roditeljski pristup, količina pažnje koju dobiva, način na koji mu se pristupa i radi s njim.

Djeca se rađaju s karakterom, ali velikim dijelom oblikuje ga i roditeljski pristup, količina pažnje koju dobiva, način na koji mu se pristupa i radi s njim. Otkrijte što vaš redoslijed rođenja govori o vama 

Količina roditeljske pažnje puno utječe na oblikovanje malog čovjeka. Prvorođenci imaju najviše pažnje i njihovi roditelji skaču na svaki djetetov signal, s drugim djetetom su nešto opušteniji jer su iskusniji, a s dolaskom još djece, još više smireni i opušteni, prenosi 24sata.hr.Prisutnost braće i sestara također ga oblikuje pa zato srednja djeca obično više pažnje traže u prijateljstvima jer je u roditeljima ne mogu dobiti, budući da je usmjerena na najmlađu ili najstariju djecu.  

Donosimo najčešće karakteristike po redoslijedu rođenja.  

Prvorođenci su imali najviše roditeljske pažnje i zato su:  

vrlo odgovorni pouzdani oprezni savjesni vole sve kontrolirati ambiciozni lijepo se ponašaju brižni su  žele biti najbolji u svemu što rade osvajaju srca starijih  najčešće mini verzije svojih roditelja.

 

Srednje dijete  

Srednje dijete se najčešće osjeća izostavljeno i vrlo često se pita gdje je ono u hijerarhiji - nije obožavani prvorođenac ni beba obitelji kojima je roditeljska pažnja obično najviše posvećena. Zato se pokušavaju više istaknuti među svojim vršnjacima.  Generalno, srednja djeca su:  sklona udovoljavanju ljudima pomalo buntovna lako sklapaju prijateljstava imaju širok krug prijatelja miroljubiva ne vole da im se govori što da rade

 

Najmlađe dijete

Obično ima pustolovan duh jer su mu roditelji puno opušteniji nego sa starijom djecom i dopuštaju mu da istražuju više nego što su to činili starija braća i sestre. Njihov karakter je obično:  zabavan lako ih je zavoljeti nisu komplicirani pomalo su manipulativni vole izlaziti jako puno traže pažnje orijentirani su na sebe šarmantni su i samostalni. foto: Dreamstime Jedinac Dijete jedinac odrasta obično okruženo starijim ljudima i zato su najčešće:  zreliji od svojih vršnjaka verbalno nadmoćniji od vršnjaka kreativni samouvjereni nezavisni imaju puno sličnosti s prvorođenom djecom kao i s najmlađom spretni  snalažljivi perfekcionisti odgovorni rođeni lideri vrijedni.

Ne propustite