Mladenkin otac poginuo je prije deset godina, no ipak je bio prisutan na kćerinom vjenčanju

Dobre priče
Mladenkin otac poginuo je prije deset godina, no ipak je bio prisutan na kćerinom vjenčanju
Otac Jeni Stepien iz Pennsylvanie ubijen je prije desetak godina.

 

Otac Jeni Stepien iz Pennsylvanie ubijen je prije desetak godina. No na neki je način ipak bio prisutan na njezinom vjenčanju. Naime, nakon pogibije njegovo je srce donirano drugom čovjeku koji je Jeni dopratio do oltara na dan njezina vjenčanja. 

Priča počinje 2006. kad se 53-godišnji Michael Stepien vraćao kući s posla. Napao ga je, opljačkao i ubio jedan 16-godišnjak koji je poslije uhićen i osuđen na kaznu od 40 godina zatvora. No nikakva kazna nije mogla Jeni vratiti oca. Neutješna obitelj odlučila je da njegova smrt ipak ne bude uzaludna i donirala njegove organe, među kojima i srce.

U to je vrijeme Arthur Thomas, otac četvoro djece iz New Jerseya ležao u bolnici teško bolestan s vrlo mali izgledima za preživljavanje. Hitno mu je trebala je transplantacija srca. Nije mogao vjerovati svojoj sreći kad su mu liječnici javili da je pronađeno srce za njega,prenosi Jutarnji. Dan kad je primio novo srce doživio je kao ponovno rođenje.

'Čim sam dobio srce odlučio sam pronaći obitelj koja mi je to omogućila kako bi im zahvalio', rekao je Thomas. Obitelji su se upoznale i ostale u kontaktu putem e-maila, poruka i telefonskih razgovora.

No jednoga dana, Thomas je primio poseban poziv. Nazvala ga je Jeni i priopćila mu sretnu vijest da se udaje za dugogodišnjeg zaručnika Paula. Pomislila je kako bi bilo divno da barem djelić njezinog oca bude prisutan na vjenčanju i poželjela da ju upravo on – u čijim grudima kuca srce njezinog tate – doprati do oltara.

Thomas je naravno odmah pristao i na dan vjenčanja zaputio se u Pennsylvaniu.

Svi su uzvanici rekli kako je vjenčanje bilo jedno od najljepših i najdirljivijih kojima su prisustvovali, a posebno ganutljiv trenutak bio je prizor Thomasa kako vodi Jenu prema oltaru. Trenutak je ovjekovječen na brojnim fotografijama i snimkama.

'Osjećao sam se prekrasno što sam omogućio Jeni da na dan njezinog vjenčanja njezin otac ponovno na neki način bude s njom. Za takvu priliku bih došao i pješice da je trebalo', rekao je Thomas.

Pogledajte video:

Ne propustite