Zadirkivao ga jer nosi stare tenisice, pa dobio lekciju za cijeli život (VIDEO)

Dobre priče
Zadirkivao ga jer nosi stare tenisice, pa dobio lekciju za cijeli život (VIDEO)
Iako možda ima samo 10 godina, vjerovatno je mudriji od većine odraslih.

Iako možda ima samo 10 godina, vjerovatno je mudriji od većine odraslih.

Nyeeam Hudson iz New Jerseya, na društvenim mrežama poznatiji kao Kralj Nahh, motivacijski govornik koji širi pozitivnu poruku o ljubavi prema sebi i povjerenju u drugu djecu i roditelje kroz svoje govore i Instagram stranicu, koja ima gotovo 75.000 pratilaca. 

U jednom od svojih posljednjih videa koji je postao potpuni viralni hit govorio je tome kako ga je nasilnik ismijavao zbog toga jer nosi Fila tenisice. 

“Ja nisam materijalist. Nosim svoje tenisice zato što mi se sviđa njihova boja i mislim da su baš cool. Možda nisu ono što je trenutno popularno, ali to je ono što se meni sviđa.
Rekao sam dečku da nije važno što imam na nogama nego ono što imam u glavi.
Tenisice koje sada nosite neće vam ni stati na nogu za 20 godina. Zato je bitno što imate u svom umu. Vaša mudrost. Vaše znanje. Moć da inspirirate druge.
Roditelji, molim vas da ne odgajate svoju djecu kao materijaliste jer će se onda osjećati nevažno ako neće imati kul tenisice ili odjeću. Kao da im treba zlato ili durge kul stvari da bi bili bitni”, kaže Nyeeam, a od ljudi širom svijeta dobiva isključivo pozitivne reakcije.

 

“Samopoštovanje i samopouzdanje su sve! Ako djeca nemaju pravu motivaciju mogu se potpuno ugasiti – i jednom kad se dijete gasi, stvarno je teško potaknuti ih da vjeruju da mogu postići bilo što” - izjavio je Hudson za Huffington Post.

Njegov najnoviji projekat je prva knjiga pod nazivom "We are all kings!" (Svi smo kraljevi). 

 

 

Ne propustite