Stravični prizori iz Makedonije

Aktuelno
Stravični prizori iz Makedonije
Pogledajte 10 slika, koje govore više nego riječi. Kiša je jutros stala, ali se večeras ponovo očekuje. Prema prognozama meteorologa, područje Makedonije će i danas ostati pod utjecajem vlažne i nestabilne zračne mase sa Mediterana, koja će po podne i navečer donijeti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa grmljavinom, najprije u zapadnim, a potom i u centralnim i sjeveroistočnim dijelovima države, javlja agencija MIA.

Najmanje 22 osobe su poginule, a šestero se smatra nestalim uslijed sinoćnjeg nevremena koje je pogodilo Skoplje, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije. 

Do sada je identificirano 20 poginulih. Veliki broj vozila i dalje je zaglavljen na klizištu u naselju Stajkovci. Ulice su poplavljene, a velika materijalna šteta nastala je u predgrađu.

Gradske vlasti su oformile krizni štab i odlučile da porodicama stradalih pomognu finansijski sa po 3.000 eura. 

Kiša je jutros stala, ali se večeras ponovo očekuje. Prema prognozama meteorologa, područje Makedonije će i danas ostati pod uticajem vlažne i nestabilne zračne mase sa Mediterana, koja će po podne i navečer donijeti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa grmljavinom, najprije u zapadnim, a potom i u centralnim i sjeveroistočnim dijelovima države. 

U nastavku pogledajte 10 slika, koje najboolje govore o situaciji u Makedoniji.  

 

 

Ne propustite