SAVJETI

Ako ovako uredite svoju kuću, NAPUNIĆETE JE PARAMA!

Objavljeno:05.08.2016 - 15:01
A A A Times Arial

Mnogi ljudi su promijenili svoj život iz korijena zahvaljujući Feng šuiju. Naš život, kako unutrašnji tako i okolnosti koje nas okružuju, odraz je našeg mentalnog stanja, a ono je opet odraz okolnosti. Ako promijenimo jedno, promijeniće se i drugo. Ali, nije poenta napraviti bilo kakvu promjenu, već moramo primjeniti neki provjeren sistem, a Feng šui je baš takav sistem.

Prema tom sistemu, vaš dom je prvi nivo vaših životnih okolnosti i neophodno je da bude uređen kako treba da bi mogao da kanališe vašu mentalnu energiju. Neki dijelovi tog uređenja, odnosno kanalisanja energije, odraziže se na naše zdravlje, a neki na priliv novca.


Suština je da naša okolina u nama stvori prave mentalne slike. Feng šui nas uči da to postignemo uređenjem svog doma. Međutim, nekada ono podrazumijeva da srušimo neki zid ili nabavimo neki skup komad namještaja, što je danas teško ostvarljivo. Sva sreća pa postoji način da jeftino, lako i brzo postignemo svoj Feng šui, evo i kako.

Upotrebom skladnih boja i foto-tapeta koje služe za aktiviranje određenih segmenata života, stvarate priču koju želite da živite, kaže Sandra Drinčić, međunarodni stručnjak za Feng šui, koja je nedavno posjetila Roma design studio (Žorža Klemansoa 18a, Dorćol).


Prostor u kojem se boravi treba da bude mjesto gdje duša uživa! Uticaj prostora na život, zdravlje čovjeka i njegov uspjeh, je ogroman. U skladu sa tim iskoristite mogućnosti koje donose vrhunske fototapete Modern Living britanskog proizvođača tapeta Graham & Brown.

Među najtraženijim foto-tapetama prema Feng šuiju su imitacija prirodnih materijala, kao što su drvo i kamen, ali se traže sve više i fototapete za kuhinje i kupatila. Fototapete danas zbog svojih visoko vodootpornih, vodoperivih i antibakterijskih svojstava, dovode do potpune revolucije kada su u pitanju zidovi kupatila i kuhinja, u kojima se takođe provodi dosta vremena i uspostavlja ravnoteža duha.


Stručnjaci savjetuju da radite na energiji vlastitog doma. Premiještajte, sređujte, pomjerajte, redovno renovirajte, jer time mijenjate enegetski tok. A, čim se on poboljša, i vaša svakodnevnica će “krenuti” novim putem. Vodite računa o bitnim pravilima uređenja.

Vaš dom je vaš život, stanje zdravlja, sreće i prosperiteta. Kontrolu nad sopstvenim životom držite u svojim rukama. Povezanosti našeg doma i našeg tela veće su no što možemo i da pretpostavimo.
 

Naime, po Feng šui filozofiji, svaki dio našeg doma odgovara jednom dijelu našeg tijela. Tako je krov zapravo naša kosa, zidovi koža, prozori oči, hodnik vene, arterije i cirkulacija itd. Zidovi apsorubuju sve što se dešava u prostoru, što se dalje odražava na kožu ukućanina sa najslabijom aurom.

Takođe, glavobolje mogu biti posljedica pokvarenih ulaznih vrata (ne zatvaraju se dobro ili se ne otvaraju do kraja), problemi sa venama rezultat prenatrpanih hodnika, a problemi sa urinarnim infekcijama posljedica lošeg stanja kupatila.


Foto-tapete su proizvedene od kvalitetnih materijala i zbog svojih karakteristika dobro su prilagođene unutrašnjim uslovima poput vlage, prašine i slično.s

Savet plus:

Ukoliko želimo da putujemo, trebalo bi da u prostoriji u kojoj često boravimo iskoristimo foto-tapete sa motivima mape. Ukoliko nam je pak određeni grad na pameti, da upravo tapete sa njegovim motivima zalijepimo u svom domu. Jer, ono što gledamo, to nam je na pameti i tako nesvjesno privlačimo ispunjenje želja i planova.


(Feng Shui institut “Sandra Drinčić”)