BiH nije obaviještena o zabrani uvoza bh. proizvoda u Rusiju

Bosna i Hercegovina
BiH nije obaviještena o zabrani uvoza bh. proizvoda u Rusiju
Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH još nije dobilo zvanično obavještenje od Ruske veterinarske i fitosanitarne regulatorne kompanije Rosselkhoznadzor da se zabranjuje uvoz bh. proizvoda u Rusiju

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH još nije dobilo zvanično obavještenje od Ruske veterinarske i fitosanitarne regulatorne kompanije Rosselkhoznadzor da se zabranjuje uvoz bh. proizvoda u Rusiju rečeno je Feni u tom bh. ministarstvu.


Dodaju da će u toku dana prikupiti više informacija da vide o čemu se radi i da se eventualni problem u vezi sa tim pitanjem što prije riješi. 
  
Ruska veterinarska i fitosanitarna regulatorna kompanija Rosselkhoznadzor od 4. augusta će uvesti privremenu zabranu na uvoz proizvoda iz Bosne i Hercegovine zbog nedostatka potvrde o sigurnosti proizvoda, prenijeli su pojedini mediji. 
  
"Ograničenje se uvodi zbog nedostatka informacija o fitosanitarnom statusu Bosne i Hercegovine kao i zbog odbijanja Ministarstva vanjske trgovine BiH da prihvati inspekciju Rosselkhoznadzora koja je trebala da provede fitosanitarnu kontrolu sistema", navodi se u saopćenju te ruske regulatorne kompanije. 
  
Zabrana se posebno odnosi na uvoz proizvoda putem trećih zemalja.

 
Fena

Ne propustite