Rekli su mu da će njegov pas umrijeti. Reakcija 6-godišnjaka ih je zapanjila!

Dobre priče
Rekli su mu da će njegov pas umrijeti. Reakcija 6-godišnjaka ih je zapanjila!
Priča o Shaneu i Belkeru.

Ron, njegova supruga Lisa, a posebno mali dječak Shane bili su veoma privrženi svom irskom vučjem hrtu Belkeru, kojem je dijagnostikovan rak sa 10 godina.

Kada je doktor pregledao Belkera i utvrdio da će umrijeti od raka, rekao je porodici da mu ne može pomoći te je ponudio eutanaziju u njihovom domu. Ron i Lisa pomislili su kako bi bilo dobro da 6-godišnji Shane bude tu tokom postupka, jer bi mogao naučiti nešto iz ovog iskustva.

Belkerovog posljednjeg dana, Shane je djelovao mirno, grleći svoga psa kao da je znao da se oprašta od njega. Nakon nekoliko minuta, Belker je mirno preminuo. Shane je prihvatio Belkerovu smrt bez ikakvih poteškoća i konfuzije.

Cijela porodica sjela je zajedno nakon Belkerove smrti, a roditelji su se pitali naglas zašto životinje žive kraće od ljudi. Shane, koji je mirno slušao, rekao je sljedeće:

Ja znam zašto... Ljudi su rođeni da bi učili kako živjeti dobar život. Voljeti i biti fin sve vrijeme. Pa, psi već znaju to raditi, tako da ne moraju živjeti previše dugo“, kazao je mali Shane.

Ne propustite