Otvoreni pravci saradnje sa više kompanija iz Ukrajine

Biznis
Otvoreni pravci saradnje sa više kompanija iz Ukrajine
Delegacija crnogorsko-ukrajinske komore, u pratnji privrednika iz Ukrajine, posjetila je Privrednu komoru Federacije Bosne i Hercegovine, a susret je bio prilika za razmjenu ideja u vezi sa saradnjom

Delegacija crnogorsko-ukrajinske komore, u pratnji privrednika iz Ukrajine, posjetila je Privrednu komoru Federacije Bosne i Hercegovine, a susret je bio prilika za razmjenu ideja u vezi sa saradnjom.

Istaknuta je važnost komunikacije putem privrednih komora kao bitnih alata za ublažavanje eventualnih birokratskih barijera te je najavljena intenzivnija saradnja s Privrednom komorom FBiH, kao asocijacijom privrednika koja je doživljena kao mreža za razmjenu informacija za buduću saradnju privrednika dvije zemlje.

Utvrđeni su interesi u nekoliko resora, kao i koraci za obje strane. Na sastanku je istaknuto da Firma ''SAV COMPLECT'' iz Zaporozhya iz Ukrajine ima potrebu za proizvodima fabrike sode iz Lukavca zbog proizvodnje stakla, kao i aditiva koji se koriste u građevinskoj industriji. Precizan zahtjev sa tehničkim karakteristikama i količinama je proslijeđen u lukavačku kompaniju.

Firma ''WM Ukraina'', članica WM Group GmbH iz Njemačke će se obratiti preduzeću ''ZOI '84'' pismom namjere za partnerski projekt izgradnje klizališta.

Domaćini i gosti su posjetili ''ROBOT'' d.d. zbog bilateralnih razgovora s predstavnicima ukrajinske kompanije ''IMEX'', a u vezi eventualne saradnje u montaži i distribuciji električnih sistema za zagrijavanje ''hybro''. Probni uzorak je ostavljen radi detaljnije analize, saopćeno je iz Privredne komore FBiH.

(Fena)

Ne propustite