Top recepti za razgradnju masti oko trbuha i borbu protiv tvrdokornog celulita

Zanimljivosti
Top recepti za razgradnju masti oko trbuha i borbu protiv tvrdokornog celulita
Uz ove recepte možete naučiti kako da organizam podstaknete na razgradnju masti i razbijanje celulita

Kako biste potaknuli metabolizam, razgradnju masti oko trbuha ili tvrdokornog celulita, važno je jesti pet obroka na dan kako bi se razina šećera u krvi zadržala na optimalnoj razini, kaže nutricionistica Sandra Marić Bulat. 

Iz istog razloga bilo bi dobro koristiti i cjelovite žitarice, a izbaciti hranu s dodanim šećerima te smanjiti udio ugljikohidrata, koji podižu razinu šećera. Preskakanjem obroka, dodaje, dolazi do duljih faza gladi tijekom kojih organizam skladišti višak hrane u mast, dok ravnomjernim rasporedom obroka omogućujemo njihovu normalnu razgradnju.

- Ljudi koji moraju istopiti masti trebali bi jesti hranu niskoga glikemijskog indeksa jer će i to pomoći da razina šećera ostane uravnotežena. A optimalan unos proteina pridonijet će tome da mišići pojačano troše energiju iz hrane, tako da ima manje viškova koji se pohranjuju - pojašnjava naša sugovornica. Općenito, unos proteina je vrlo važan kako bismo potaknuli jačanje mišića, koji zapravo troše višak energije, odnosno masnoće, pa bi od 30 do 60 posto prehrane trebali činiti upravo proteini.

Uz ove recepte možete naučiti kako da organizam dobija sve ptrebne namirnice bez masti koje potiču razbijanje celulita  

Ne propustite