BIMAL izvozi jestivo ulje u Maleziju

Biznis
BIMAL izvozi jestivo ulje u Maleziju
Nakon što je krajem svibnja ove godine Tvornica za proizvodnju jestivog ulja "BIMAL" iz Brčkog otpremila prve količine jestivog ulja za Maleziju uslijedile su i nove narudžbe s Dalekog istoka

Nakon što je krajem svibnja ove godine Tvornica za proizvodnju jestivog ulja "BIMAL" iz Brčkog otpremila prve količine jestivog ulja za Maleziju uslijedile su i nove narudžbe s Dalekog istoka.

- Prvi, probni kontingent robe, koji je otpremljen iz Brčkog prihvaćen je dobro i od tada do danas istom kupcu je isporučeno još šest flexi-tankova ulja ukupne količine od 170.000 litara - kazala je Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija STUDEN Holdinga, u čijem sastavu posluje i tvornica BIMAL. Ona je dodala kako konstantnim povećanjem proizvodnih kapaciteta te ulaganjem u kvalitetu proizvoda BIMAL teži ka stvaranju prilika za prodor svojih visokokvalitetnih proizvoda na nova tržišta, poput daleke Kine i Malezije.

Tvornica BIMAL već dugi niz godina ostvaruje kontinuiran izvoz u Europsku uniju, Tursku i druge zemlje Bliskog istoka, a od prošle godine izvozi i u Kinu. Od privatizacije tvornice BIMAL u 2002. godini do danas u razvoj proizvodnih kapaciteta i poslovanja je uloženo i angažirano preko 100 milijuna maraka, te  se BIMAL danas svrstava među najmodernije uljare na području jugoistočne Europe. U razdoblju prije privatizacije u tvornici BIMAL se prerađivalo oko 26.000 tona uljarica godišnje, dok BIMAL danas godišnje prerađuje više od 120.000 tona uljarica, što iznosi gotovo peterostruko povećanje proizvodnih kapaciteta.

(Fena)

Ne propustite