Sydney: Poslovna škola kao 'smeđa papirnata vrećica'

Arhitektura
Sydney: Poslovna škola kao 'smeđa papirnata vrećica'
Ova maestralna kreacija djelo je Kanađanina Franka Gehrya, a nalazi se u Sidneyu. Iako zgrada nosi službeni naziv "Chau Chak Wing Business School", poznatija je kao 'smeđa papirnata vrećica', a razlog je očigledan - "fleksibilna" fasada zgrade "gužva" se poput papirnate vrećice u kojoj se krije "duh inventivnosti" ambicioznih studenata sakriven unutar smeđih ciglenih zidova.

Ova maestralna kreacija djelo je Kanađanina Franka Gehrya, a nalazi se u Sidneyu. Iako zgrada nosi službeni naziv "Chau Chak Wing Business School", poznatija je kao 'smeđa papirnata vrećica', a razlog je očigledan - "fleksibilna" fasada zgrade "gužva" se poput papirnate vrećice u kojoj se krije "duh inventivnosti" ambicioznih studenata sakriven unutar smeđih ciglenih zidova.

Frank Gehry je osvojio prestižnu Pritzkerovu nagradu 1989. godine, a nacrt za Poslovnu školu je počeo izrađivati prije pet godina.

Konstrukcija zgrade dizajnirana je tako da postoji nekoliko nosivih dijelova zgrade, dok se ostali dijelovi mogu s vremenom mijenjati kako bi zgrada udovoljila potrebama njezinih korisnika.

sydney

sydney1

sydney2

sydney3

sydney4

sydney5

sydney6

sydney7

 

(buro247.hr)

 

 

Ne propustite