Na Sarajevskoj berzi prodaja dionica 'Sarajevo-Osiguranja' u državnom vlasništvu

Biznis
Na Sarajevskoj berzi prodaja dionica 'Sarajevo-Osiguranja' u državnom vlasništvu
Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine je prodavac dionica u državnom vlasništvu emitenta "Sarajevo-Osiguranje" d.d. Sarajevo, a aukcijska prodaja bit će obavljena danas po berzanskim pravilima na Sarajevskoj berzi.

Agencija za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine je prodavac dionica u državnom vlasništvu emitenta "Sarajevo-Osiguranje" d.d. Sarajevo, a aukcijska prodaja bit će obavljena danas po berzanskim pravilima na Sarajevskoj berzi.

Predmet prodaje je paket dionica u državnom vlasništvu količine 2.108.469 dionica emitenta "Sarajevo-Osiguranje" d.d. Sarajevo, a početna prodajna cijena jedne dionice iznosi 12,99 KM.

Prodaja će biti obavljena na vanrednoj aukciji Metodom 1 - jednokratne prodaje pri kojoj su dozvoljeni samo kupovni nalozi koji glase na količinu identičnu onoj iz prodajnog naloga.

Odabrani profesionalni posrednik za prodaju je brokerska kuća "AW Broker" d.o.o. Sarajevo.

Sarajevo-Osiguranje je osnovano 1945. pod nazivom Državni osiguravajući zavod (DOZ), a trenutno je najveće osiguravajuće društvo na tržištu osiguranja u Bosni i Hercegovini, objavljeno je na internet stranici Agencije za privatizaciju u FBiH. 

 

(Fena)

Ne propustite