Pržena piletina sa sjemenkama suncokreta

Kuharica
Pržena piletina sa sjemenkama suncokreta
Pržena piletina je uvijek siguran izbor za ručak, nema osobe koja je ne voli, a lista priloga koji se piletinom slažu je zaista duga.

Pržena piletina je uvijek siguran izbor za ručak, nema osobe koja je ne voli, a lista priloga koji se piletinom slažu je zaista duga.

Potrebni sastojci:

    4 pileća filea
    2 šolje mlaćenice
    1 kašičica soli
    1 kašičica bibera
    1 kašičica začina za piletinu

Za pohovanje

    1 šolja sjemenki suncokreta
    2 šolje brašna
    4 kašike kukuruznog škroba
    1 kašičica začina za piletinu
    1 kašičica soli
    ½ kašičice bibera
    Ulje za prženje

Priprema:

Pomiješajte začine i mlaćenicu u posudi dovoljno velikoj da stane meso. Meso isjecite po dužini na prutiće širine 2,5 centimetra i pomješajte sa marinadom, pokrijte i stavite u frižider na najmanje sat vremena, a idealno bi bilo četiri sata.

U blenderu pomiješajte sve sastojke za pohovanje i uključite da se izmiksaju, ali pazite da komadići sjemenki suncokreta još budu vidljivi. Smjesu sipajte na veće parče masnog papira.

Svaki komad mesa dobro uvaljajte u smjesu za pohovanje, poslažite na tacnu i spremite u frižider na pola sata.

Nakon toga sipajte ulje u dublju tavu, stavite da se dobro zagrije i pržite piletinu dok ne poprimi lijepu zlatnu boju. Vadite na tanjir obložen kuhinjskim ubrusima.

Izvor:lifepressmagazin.com

 

Ne propustite