Mađarska investira 61 milion eura u BiH

Biznis
Mađarska investira 61 milion eura u BiH
Projekti zaštite okoliša, poljoprivrede, turizma i energetike.

Na sastanku održanom u FIPA-i, ambasador Mađarske u BiH Jozsef Negyesi informirao je direktora Agencije Gordana Milinića da će Mađarska investirati 61 milion eura u BiH u 2016. godini u projekte zaštite okoliša, poljoprivrede, turizma i energetike.

Od FIPA se očekuje da mađarskim investitorima prezentira investicione mogućnosti u Bosni i Hercegovini, posebno projekte iz navedenih sektora, te da animira sve institucije u BiH koje učestvuju u procesu privlačenja stranih investicija. 

Direktor Milinić je obećao maksimalan angažman svih kapaciteta FIPA-e i svu potrebnu pomoć prilikom odabira projekata i lokacija i pokretanja djelatnosti mađarskih kompanija. Pozvao je ambasadora da zajednički ulože napore kako bi animirali zainteresirane mađarske investitore da uspješno realiziraju njihove investicije u BiH.

Milinić je ambasadora upoznao i sa promotivnom kampanjom „Invest in BiH“ koju je FIPA već pokrenula, te o mogućnosti pripreme promotivnih spotova koji bi bili orijentirani na mađarske investitore.

Ambasador Negyesi je informirao direktora Milinića o skorom proširenju poslovanja kompanije „Wizz Air“ na sarajevski aerodrom i otvaranju novih avio linija, posebno linije Sarajevo-Budimpešta.

(Novi.ba/privrednastampa.ba)

 

 

Ne propustite