Svjetska banka insistira na reformama u BiH

Biznis
Svjetska banka insistira na reformama u BiH
Sugovornici su se složili da je nužno nastaviti provedbu reformi, te da je to jedini način da se otvori put investicijama i da se osigura ekonomski rast

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas direktora Odjela Svjetske banke za financijsko poslovanje u Washingtonu Briana Quinna.

 

Ministar Bevanda upoznao je direktora Quinna o aktivnostima koje su poduzete u reformskim procesima, posebice o visokom stupnju provedbe mjera iz Reformske agende, kao i dogovorima koji se vode glede usuglašavanja mehanizma koordinacije i prilagodbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

 

Na sastanku je bilo riječi i o budućem aranžmanu s Međunarodinim monetarnim fondom (MMF), kao i nastavku suradnje sa Svjetskom bankom kroz projekte koji su potpora strukturalnim reformama u BiH.

 

Sugovornici su se složili da je nužno nastaviti provedbu reformi, te da je to jedini način da se otvori put investicijama i da se osigura ekonomski rast, saopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH.

 

Izvor: Fena

Ne propustite