Nećete vjerovati na koji način folkerka planira da se porodi!

Kiosk
Nećete vjerovati na koji način folkerka planira da se porodi!
Pjevačica Seka Aleksić odlučila je da se porodi prirodnim putem u kadi sa vodom! Ona će u septembru roditi dječaka u jednoj bečkoj klinici koja ima najbolje doktore za ovu vrstu porođaja. Seka je izabrala ovu metodu jer znatno smanjuje bolove i opušta tijelo, pa će mnogo lakše podnijeti kontrakcije.

Pjevačica Seka Aleksić odlučila je da se porodi prirodnim putem u kadi sa vodom! Ona će u septembru roditi dječaka u jednoj bečkoj klinici koja ima najbolje doktore za ovu vrstu porođaja. Seka je izabrala ovu metodu jer znatno smanjuje bolove i opušta tijelo, pa će mnogo lakše podnijeti kontrakcije.

- Pjevačica je čula sve najbolje o porođaju u vodi. Porazgovarala je sa mužem Veljkom Piljikićem i zaključili su da je to najbolji način da postane mama. Saznala je da topla voda opušta, kao i da su mnogo manji bolovi i stres tokom rađanja bebe - otkriva dobro obaviješten izvor za Informer.rs.
 
On dodaje da Seka nema komplikacije u trudnoći, pa samim tim nema prepreka da se porodi na ovaj način.
 
- Čim je odlučila da će roditi sina u Austriji, počela je da se raspituje u kojoj bolnici je moguće da se to uradi u specijalizovanoj kadi. Svi su joj preporučili univerzitetsku kliniku ``Algemajnes krankenhaus``. Išla je na preglede u ovu kliniku i sve se dogovorila. Izabrala je i doktora, kog će pozvati kad krene porođaj - ističe on.
 
Iz ove bolnice potvrdili su za Informer da vlada veliko interesovanje za porođaj u kadi.
 
- Imamo dvije kade, koje su dobro opremljene. Svi naši ljekari na ginekologiji su obučeni za tu vrstu porođaja. Sve veći broj žena želi tako da rodi bebu. Porođaj je besplatan za sve koji imaju prijavljeno boravište u Austriji i osiguranje - rekli su nam sa odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo iz ove klinike.
 
Ginekolog Mima Fazlagić tvrdi da žena mora da bude potpuno zdrava da bi rodila dijete na ovaj način.
 
- To je jako stara metoda, koja se već dugo koristi u svijetu. Žena sama bira na koji način bi htela da se porodi. Nekom je prijatnije da sjedi, nekome da primi epidural. Lični je doživljaj da li su bolovi manji u toploj vodi. Da bi se žena porodila na ovaj način, mora da ima urednu trudnoću i da je potpuno zdrava - ističe doktorica

(Informer.rs)

Ne propustite