SVJETSKE ZVIJEZDE: Slavne ljepotice koje su porijeklom s Balkana!

Lifestalgija
SVJETSKE ZVIJEZDE: Slavne ljepotice koje su porijeklom s Balkana!
Naše gore lišće ...

Svjetske novine sve češće puni britanska pjevačica Rita Ora, koja je porijeklom s Kosova, no ona zasigurno nije jedina svjetski poznata faca koja dolazi s područja nekadašnje Jugoslavije.

Ovo su neke od njih:

balkan2

Skoro da i ne postoji neko ko čuo za suprugu repera Ice T-ja Coco, no manje njih zna da starleta vuče korijene iz bivše Jugoslavije. Zapravo, njeni baka i djed su iz Jugoslavije, a na Wikipediji se navodi da je starleta porijeklom iz Srbije.

balkan3

Shakirin otac William Mebarak Chadid porijeklom je pola Makedonac pola Libanonac, a taj podatak stoji i na stranici britanskog Guardiana, kao i na službenoj stranici muzeja voštanih figura Madame Tussauds.

balkan4

Zvijezda nekadašnje megapopularne sapunice ”Otimačica”, glumica Gabriela Spanic vuče korijene iz Hrvatske i to preko djeda. Gabriela je u nedavnom intervjuu za jednu TV kuću istakla da je za domovinu njenih predaka vežu lijepe uspomene i da su se prema njoj tokom jedne posjete Hrvatskoj ophodili kao prema kraljici.

balkan5

Prelijepa Milla Jovovich, kao što se prema prezimenu može zaključiti, korijene s Balkana. Naime, njen otac Bogdan Jovovich bio je doktor u Kijevu, gdje je upoznao rusku glumicu Galinu, njenu majku. Oni su emigrirali u Ameriku, gdje su radili kao kućni pomoćnici u kući redatelja Briana De Palme, a njihova kćerka je uspjela ostvariti zavidu glumačku karijeru.

balkan6

Rita Ora, rođena je u Prištini 1990.godine, a s roditeljima je izbjegla u London kad je imala samo godinu dana. Pjevačica je prošle godine snimila i spot za svoju pjesmu ”Shine Ya Light” na Kosovu,pri čemu nije krila svoje zadovoljstvo.

 

 

 

Ne propustite