Žarko Paspalj spasio vinilsko blago!

Lifestalgija
Žarko Paspalj spasio vinilsko blago!
Ploče trunule četvrt vijeka

Internet portale i društvene mreže "zapalila" je vijest - košarkaška legenda Žarko Paspalj spasao od propadanja 1.500 ploča iz arhive Studija B, koje su odbacili novi vlasnici ove privatizovane televizije. Da li su zaista bacili diskografsko blago ili je riječ o rashodovanim "singlicama" i "longlpejkama", rukovodeći ljudi Studija B nisu htjeli zvanično da komentarišu, ali saznajemo da su pomenute ploče stajale 25 godina u neuslovnom magacinu u Borči.

Uprava televizije odlučila je da se riješi tog otpada i, kako pravila nalažu, platila da ploče budu reciklirane na deponiji u Vinči.

U Studiju B rečeno nam je da se cijela arhiva radija brižljivo čuva, da je sva muzika sa ploča prebačena i u digitalni format i trajno spašena propadanja, ali se iz "sentimentalnih razloga" čuvaju i "vinili". Sve što vrijedi, kažu, nalazi se u Beograđanki.

- Ne mislimo da je Paspalj imao lošu namjeru, ali isto tako ne vjerujemo da će moći da uživa u muzici sa 1.500 ploča koje je uzeo. Ako nešto stoji 25 godina u neuslovnom magacinu, a još tada je odbačeno kao nepotrebno, teško da danas može da služi svojoj namjeni - kažu u Studiju B.

Izvor: novosti.rs

Ne propustite