I životinje znaju šta je bol: pogledajte snimak gdje pas tuguje za uginulim blizancem!

Kućni ljubimci
I životinje znaju šta je bol: pogledajte snimak gdje pas tuguje za uginulim blizancem!
Rotvajleri Brutus i Hank bili su braća blizanci i nerazdvojni tijekom života. Kad je Hank iznenada uginuo, Brutus je legao na njega i nije se htio maknuti. Na snimku koji je napravio vlasnik ovog rotvajlera imate prliku vidjeti na koji način rotvajler Brutus oplakuje svog uginulog brata blizanca Hanka.

Rotvajleri Brutus i Hank bili su braća blizanci i nerazdvojni tokom života. Kad je Hank iznenada uginuo, Brutus je legao na njega i nije se htio pomaknuti. Na snimku koji je napravio vlasnik ovog rotvajlera imate priliku vidjeti na koji način rotvajler Brutus oplakuje svog uginulog brata blizanca Hanka.

Bennett ističe kako je ovo dokaz da životinje imaju osjećaje i znaju što je bol, baš kao i ljudi. S obzirom na to da psi imaju istu strukturu dijelova mozga koji su zaslužni za stvaranje osjećaja kod ljudi i iste hormone te prolaze kroz iste hemijske promjene tokom doživljaja osjećaja, gotovo je sigurno kako poznaju sreću, tugu, ljubav, strah i zadovoljstvo. Neki složeniji osjećaji poput srama i ponosa su izvan mogućnosti psećeg mozga.

Pogledajte ovaj snimak gdje rotvajler Brutus iskazuje tugu za svojim uginulim bratom.

 

Ne propustite