Pečeni voćni čaj

Kuharica
Pečeni voćni čaj
Stari češki recept. Postupak je jednostavan, a rezultat divan zimski voćni napitak .

Stari češki recept. Postupak je jednostavan, a rezultat divan zimski voćni napitak.

Sastojci

  • 2 kg raznog voća (jabuke, kruške, dunje, limun, naranča, kupine, maline, šljive), po vašoj želji.
  • 1 kg šećera
  • cimet
  • anis
  • klinčić
  • 2- 2,5 dl ruma

Priprema

Voće izrežite na veličinu zalogaja. Stavite ga u dublju tepsiju od pećnice, pospite ga šećerom i začinima. Promješajte i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Tako ga pecite-karamelizirajte 1h. Izvadite ga van iz pećnice, zalijte sa rumom dobro promješajte i stavljajte u sterilizirane i tople staklenke. Napunite ih do vrha, odmah zatvorite i okrenite naopačke. Tako ih držite dok se potpuno ne ohlade, ili preko noći.

Dobiti ćete čisti voćni užitak.

U šoljicu stavite 2-3 žlice voćnog pečenog čaja, zalijte sa 2-3 dcl vruće vode, promješajte i uživajte u toplom napitku. Na kraju sa žličicom pojedite voće koje je ostalo na dnu šoljice.

Izvor:coolinarika.com

 

Ne propustite