NEKAD SU BILE GLAVNE: One su bile najveće pop ikone 90-ih

Lifestalgija
NEKAD SU BILE GLAVNE: One su bile najveće pop ikone 90-ih
Devedesete su izrodile mnoge muzičke žanrove, pjevače i pjevačice. Iako su neke od njih i dalje izuzetno popularne sjetimo se kako je to izgledalo prije dvadesetak godina.

Devedesete su izrodile mnoge muzičke žanrove, pjevače i pjevačice. Iako su neke od njih i dalje izuzetno popularne sjetimo se kako je to izgledalo prije dvadesetak godina.

Mariah Carey

90s1

Proslavila se početkom devedesetih, a njeni hitovi su bili na vrhu mnogih svjetskih top lista. Osvojila je 5 Gremija i bezbroj drugih muzičkih nagrada. Važi za jednu od najuspešnijih pjevačica svih vremena. Jedan od najvećih hitova te ere bila je i njena pjesma 'Without You'.

Natalie Imbruglia

90s2

Ostala je upamćena po svom hitu 'Torn' iz 1997. godine koji je prodat u više od 6 miliona primjeraka širom svijeta. Njeni kasniji albumi nikada nisu dostigli isti uspjeh. Pretošle godine, odlučila je da snimi album posle 5 godina pauze.

Shania Twain

90s3

Sredinom devedesetih Shania se proslavila svojim albumima koji su se prodavali u milionima čime je postala jedna od najuspješnijih žena u svijetu muzike. Osvojila je 5 Gremi nagrada kao i mnoga druga priznanja. Počela je u country stilu, a onda se 1997. okrenula pop zvuku. Danas živi u Švicarskoj i poslije pauze zbog problema sa glasom, vratila se muzici.

Britney Spears

90s4

Iako je Britney veoma aktivna i danas, sjetimo se njenih pop početaka. Nikada nije plijenila moćnim glasom, ali je uspjela da ponese titulu pop princeze. Krajem devedesetih, 1999. godine pojavio se njen hit "Baby one more time" kada je postala najprodavanija teen pjevačica i ogromna zvijezda. Nakon tih uspjeha, bila je u centru pažnje zbog privatnih i psihičkih problema koje je imala. Prije tri godine bila je najplaćeniji ženski izvođač, tako da se uspješno vratila na scenu.

Christina Aguilera

90s5

Aguilera se pojavila kao slatka djevojka koja je pjevala neke sladunjave pjesmice dok nije odlučila da raskrsti sa tim pojavljujući se u veoma seksi i provokativnim izdanjima. Od tada njen muzički stil varira, ali i dalje važi za jednu od najuspješnijih pjevačica u posljednje dvije decenije.

Jennifer Lopez

90s6

Počela je kao igračica pa se okušala u glumi, a 1999. godine pojavio se njen prvi singl "If you had my love" i od tada Jennifer ne silazi sa top lista. Sada je prava pop ikona. Smatra se da je njena najbolja pjesma "Waiting for tonight".

Lauryn Hill

90s7

Ova hip-hop diva nije imala ni 20 godina kada je postala članica grupe Fugees. Njihova dva albuma su dostigla veliku popularnost, a onda se Lauryn odlučila za solo karijeru mada je snimila samo jedan album. Poznata je po svojoj muzici koja je mješavina afroameričkih i karipskih stilova. Danas, tu i tamo nastupa, a zbog neplaćanja poreza bila je i u zatvoru tri mjeseca. Ipak ostaće jedan od simbola devedesetih.

Izvor: kurir.rs

 

Ne propustite