Pikantni slani zalogaji: Tapasi sa lososom i paprikom

Hladna predjela
Pikantni slani zalogaji: Tapasi sa lososom i paprikom
Pikantni slani zalogaji: Tapasi sa lososom i paprikom

Sastojci:

- 1/2 pakovanja tost hljeba
- 4 češnja bijelog luka
- 250 g dimljenog lososa
- 50 g tunjevine iz konzerve
- 1 manja glavica crnog luka
- 100 g majoneza
- 100 g putera
- 100 g mariniranih šampinjona
- 2 kisele paprike
- 1 glavica zelene salate
- mješavina začina, biber

Priprema:

1. Tost hljeb ispeći, a potom dijagonalno presjeći napola kako bi se dobili trouglovi.
2. Majonez i puter pjenasto umutiti. Zelenu salatu oprati, te listove iskidati na manje komade.
3. Papriku i dimljeni losos isjeći na rezance.
4. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i dobro ocijediti, crni luk i marinirane šampinjone što sitnije isjeckati.
5. U odgovarajućoj posudi sjediniti smesu od majoneza, tunjevinu, crni luk i šampinjone. Dodati začine po ukusu i polako promiješati.
6. Trouglove tost hljeba natrljati bijelim lukom i premazati sa malo pripremljenog fila. Odozgo staviti list zelene salate, malo kisele paprike i dimljenog lososa.

(pošaljirecept.rs/Foto: Dobra Hrana) 

Ne propustite