Šest mjeseci su jeli samo hranu iz kontejnera - evo šta im se desilo
Da, čini se opasnim koristiti svu hranu za svoje obroke iz kontejnera pola godine, ali to je upravo ono što su Jenny Rustemeyer i Grant Baldwin uradili – i preživjeli da nam ispričaju svoje iskustvo.
Ovaj bračni par nije se previše brinuo o ešerihiji ili skorbutu kada su krenuli sa svojim projektom koliko su željeli da saznaju o tome koliko hrane ljudi svakodnevno bacaju.
Ne samo da su dobili odgovor na to pitanje, već su otkrili i sve uspone i padove života koji se oslanja na bačenu hranu.
Pogledajte pet stvari koje su naučili dok su se hranili iz kontejnera:
1. Nećete imati nikakvih problema da pronađete savršeno dobru hranu
Jenny i Grant su tokom svog eksperimenta uspjevali da se u potpunosti hrane namirnicama koje su pronalazili u kantama za đubre velikih supermarketa.
Možda se ovo može činiti kao rizičan potez, prodavnice zapravo svakog dana bacaju na tone ukusnih stvari.
Par je redovno pronalazio svježe voće i povrće koje je bacano jer je bilo malo štećeno ili čudnog oblika.
U kontejnerima su se nalazila jaja koja su bačena jer je karton bio malo nagnječen, pa čak i ogromno pakovanje zamrznute piletine.
2. Ali ponekada ćete se brinuti da ćete biti gladni
Čak i pored toliko hrane na raspolaganju, Jenny i Grant su bili pomalo nervozni jer nisu smjeli da samo uđu u prodavnicu i kupe šta im treba.
U prvih par nedjelja imali su problema jer nisu znali gdje će pronaći svoj naredni obrok.
Međutim, kako je vrijeme prolazilo, uspjeli su da naprave ogromne zalihe da su ih čak nudili prijateljima.
3. Ješćete više brze i nezdrave hrane nego što ste mislili
Mnogo je lakše jesti upakovane slatkiše ako su pred vašim očima, a kontejneri su ih prepuni. Par je stalno pronalazio pakovanja krekera i čipsa.
„Uzimali smo tu hranu kako ne bi propala. To se našim umovima učinilo prihvatljivim i ok“, tvrde oni.
4. Što će dovesti do viška kilograma
Prije nego što su se upustili u ovu avanturu, Jenny i Grant su uglavnom jeli zdrave i prirodne namirnice. Ali sada su bili okruženo nezdravom hranom i u organizam unosili velike količine šećera i nezdravih ugljenih hidrata.
A to je dovelo do određenih promjena na vagi.
Grant se tokom ovog šestomjesečnog projekta ugojio skoro 5 kilograma, dok Jenny nije osjetila toliku promjenu, kako ona tvrdi, zbog svog brzog metabolizma.
5. I naučićete dragocjene lekcije
Naučili smo kako da kuhamo sa više samopouzdanja. Nismo uvijek uspjevali da pronađemo namirnice koje su nam trebale pa smo bili prinuđeni da otkrivamo zamjene. Jenny je otkrila da može da koristi kokosovo ulje umjesto putera pri pečenju.
Što je najvažnije, naučili su kako da bezbjedno spase hranu.
Nikada se nisu razboljeli, ali su otkrili da su datumi isteka roka trajanja prilično konzervativni i da su brojne namirnice i dalje bile bezbjedne za konzumaciju.
„Koristili smo naša čula. Ako je mirisalo dobro i imalo dobar ukus, moglo je da se jede“, tvrdi Jenny.
(